← Vorige pagina
De Weide wint verdient van FC Zuidlaren
06 maart 2023


VV De Weide wint verdient van FC Zuidlaren. Na een 1-0 ruststand werd er uiteindelijk met 2-1 gewonnen.

Na twee voetbalvrije zaterdagen, hervatte De Weide vandaag de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen FC Zuidlaren. De vorige ontmoeting in oktober eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Weide kon haar borst natmaken, Zuidlaren had namelijk iedere wedstrijd gewonnen na de winterstop en staat stevig op de vierde plaats op de ranglijst. De Weide daarentegen staat op een negende plaats en wil graag de weg naar boven weer inslaan. Drie punten zouden dus erg welkom zijn.

Nadat pupil van de week Max een mooie solo actie bekroonde met een doelpunt, floot leidsman Den Enting voor het startsignaal van de wedstrijd. De Weide startte voortvarend aan de wedstrijd, want na amper 5 minuten te hebben gespeeld, kopte Dekker op aangegeven van Hoogendoorn een corner binnen. Een uitstekend begin van de ploeg van trainer Patrick Beek. In de 8e minuut kwam De Weide echter goed weg. Een corner van Zuidlaren werd bij de tweede paal hard ingeschoten, maar werd door Koster van de doellijn gekopt. Op dit gevaarlijke moment na, is De Weide in de eerste helft niet in de problemen gekomen en kreeg het zelf de mogelijkheid om de score uit te breiden. Er waren schoten van Koekoek en Luchtenberg die werden gekeerd door de keeper. Verder zaten er een paar mooie aanvallen bij, helaas mondde dit niet uit in een doelpunt.

In de tweede helft ging Zuidlaren iets directer spelen en werd vaker het middenveld overgeslagen om direct de voorhoede spelers aan het werk te zetten. Dit leidde echter niet tot mogelijkheden. De Weide kreeg in de 51e een grote kans via Greving, maar zijn inzet ging net voorlangs. De wedstrijd kabbelde voort zonder echt grote mogelijkheden voor beide partijen. In minuut 74 was het wederom raak voor De Weide. Coulier nam een korte corner waarop een combinatie volgde met Koekoek. Coulier ontving de bal krulde hem fantastisch in de verre hoek en zette daarmee de 2-0 op het scorebord. Zuidlaren gaf zich echter niet verloren en zocht nog meer de lange bal en ging opportunistischer spelen. De Weide kreeg de bal op het middenveld niet weg en via een paar passes kwam de bal bij de rechtsbuiten van Zuidlaren, deze gaf een puntgave voorzet en hierop kon Aling de bal bij de tweede paal inkoppen in de 80e minuut. Deze goal gaf Zuidlaren energie voor een slotoffensief. In de slotminuten kwam een aanvaller van Zuidlaren nog goed door de verdediging van De Weide, maar net voordat de speler kon uithalen, was er een last-minute tackel van Bremer die de weg versperde. Verder waren er geen grote mogelijkheden meer en floot de scheidsrechter af.

Door de winst klimt De Weide naar plek zes en staat het weer op een veilige plaats op de ranglijst. Volgende week spelen de Groenwitten tegen directe concurrent DKB in de Krim. Er wordt om 15:00 uur afgetrapt op sportpark Horstra’s Wijk.

De blinde poule is deze week gevallen op nummer 79. Hiermee wint Frank Hoogendoorn de €50! Gefeliciteerd! 🍾

Op de foto staat Vincent Coulier samen met pupil vd week Max. Max had voor elke speler een mooie kaart gemaakt om iedereen vooraf extra succes te wensen. Nogmaals bedankt hiervoor, want het heeft zeker geholpen!
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting