← Vorige pagina
Verlies in de derby
06 februari 2023


Verlies in de derby

Ons eerste elftal heeft afgelopen zaterdag helaas verloren van stadsgenoot vv Hoogeveen. Het elftal van trainer Beek keek na 50 minuten tegen een 3-0 achterstand aan, maar wist zich vervolgens knap terug te knokken naar 3-2. Hierdoor volgde er een spannend slot, met voldoende mogelijkheden op 3-3, maar in de allerlaatste seconden wist Hoogeveen de genadeklap uit te delen, door de 4-2 eindstand op het scorebord te brengen.

Het was een eerste helft, waarbij beide teams qua mogelijkheden niet veel voor elkaar onder deden, maar Hoogeveen effectiever bleek. Na een halfuur keek de groenwitte formatie al tegen een 2-0 achterstand aan, zonder het gevoel te hebben gehad weggespeeld te zijn. Vlak na rust probeerde het elftal van trainer Beek zich te revancheren van de eerste helft, maar binnen vijf minuten stond de 3-0 op het scorebord, nadat er matig achterin werd opgetreden.

Toch kwam er weer hoop in de ploeg, nadat Muysson rond minuut zestig, knap vanaf rand 16 de bal via de paal binnenschoot. De 3-1 zorgde voor meer vertrouwen bij de Weide en meer angst bij het team in het blauw. De Weide bleef aandringen, waarbij het in minuut 85 een penalty kreeg nadat Morsink onderuit werd gehaakt. Luchtenberg benutte deze mogelijkheid en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. Wat volgde was een Hoogeveen dat steeds verder terugging en loerde op de counter, waarbij de Weide opportunistisch voor de gelijkmaker ging. Het duurde tot in de blessuretijd totdat Hoogeveen via een uitgespeelde counter, toch zorgde voor de 4-2.

Verliezen in een derby is nooit fijn, helemaal niet op basis van met name het spel in de eerste 60 minuten. Het kan daarentegen als positief worden gezien, hoe het team in het laatste gedeelte van de wedstrijd heeft aangetoond wel uit een ander vaatje te kunnen tappen. Komend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen nummer 9 Veenhuizen, waarbij de Weide zelf op plek 8 staat. Wederom een wedstrijd waarin de punten gepakt moeten worden.

De blinde poule is gevallen op het onverkochte nummer 66. Helaas dus geen prijswinnaar voor dit weekend.

v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting