AZSV VR1 - De Weide VR1
12 oktober 2021

Op het programma van zaterdag 9 oktober staat de wedstrijd AZSV Vr1 – vv de Weide Vr1. Beide teams zullen vandaag gaan strijden voor de eerste overwinning in de 1e klasse B.

De Weide begint zwak aan de wedstrijd en dat merkt AZSV ook. In de 7e minuut kapt de spits de bal uit en maakt het eerste doelpunt van de middag. De Weide herpakt zich en begint te voetballen. De verdediging speelt de bal in op Anouk Baas. Baas kaatst goed en de bal zeilt via onze spits Judith de Jonge net over het doel.
Annemiek de Boed zet goed druk, verovert de bal, kan op de keepster af en schiet. Helaas verwerkt de keeper de bal tot een corner. De Weide blijft goed druk zetten en dat zorgt voor de nodige kansen. Korenhof gooit de bal op De Boed, zij kaatst op Raquel Moreno Galan, maar de diepe bal is net te hard voor Baas.
De Weide verovert veel in deze fase en creëert kansen. Moreno Galan verovert de bal en haalt uit, maar wederom redt de keepster. Het spel gaat door. Iris Kriekjes verovert de bal en geeft de bal voor richting De Boed. De bal is net te scherp om de aanval een vervolg te geven. De Weide blijft drukken, maar komt er nog niet door.
De volgende aanval begint via een lange bal van Marjolein Korenhof op De Boed. De Boed draait mooi weg bij haar tegenstandster en ziet dat de keepster ver uit haar doel staat. Het afstandschot gaat rakelings naast.

Na een dominante fase van De Weide probeert AZSV iets terug te doen. De spits is er met de bal vandoor. Korenhof grijpt in, maar de spits kan door. De alerte Christa Pel onderschept de bal met een sliding, waarna keepster Stephanie Willemsen de bal kan pakken.
De Weide probeert het nog één keer voor de rust. Na een onderschepping van Kriekjes steekt ze de bal op de Boed, maar de keepster is alert. Ruststand 1-0 AZSV.

De tweede helft komen de vrouwen van De Weide vol goede moed uit de kleedkamer, want de wedstrijd is nog niet gespeeld en dit is te zien in het veld. De tweede helft begint met een lange bal op De Boed. Zij draait en neemt de bal uit de lucht gelijk op de slof. AZSV stond er nog niet klaar voor, maar de bal vliegt over.
Ook AZSV probeert het doel te vinden. Er wordt geschoten, maar het schot mist precisie.
De Weide dringt aan en combineert mooi. Romy van der Eijk zoekt de combinatie met De Boed en stuurt verse kracht Jane Brouwer de diepte in. Jane geeft voor, maar de verdedigers letten op.
De Weide blijft hoog druk zetten en vecht voor een doelpunt. Toch is de volgende flitsende aanval voor AZSV. De Weide raakt vermoeid en verliest even de scherpte, 2-0.

Met nog 20 minuten op de klok is er nog tijd, maar eerst een drinkpauze op deze zonnige middag. Gelijk na de drinkpauze legt AZSV aan voor een corner. De lange mensen zijn meegestuurd en daar is de 3-0.
In de 82e minuut vindt De Weide dan toch het net. Carmen geeft de bal op De Boed, waarna zij twee verdedigsters afschud. De keepster staat ver van haar lijn en De Boed schiet prachtig binnen, 3-1.
Het geloof is terug bij De Weide, maar de tijd dringt. AZSV maakt een overtreding en de bal ligt op een mooie positie voor Korenhof. De bal wordt strak genomen en kaatst hard op de lat. AZSV werkt de bal met wat geluk weg. 2 minuten later ligt de bal op ongeveer dezelfde plek. Weer legt Korenhof aan. Ditmaal vliegt de bal net langs de muur, maar de keepster redt.

De wedstrijd eindigt in 3-1.Er is flink gestreden, maar de punten blijven in Aalten.

Volgende week speelt De Weide vrouwen 1 om 12.00 thuis tegen Helpman vrouwen 1. Beide ploegen hebben in de competitie nog geen punten gepakt en dus liggen er goede kansen voor de ploeg van trainer Abraham Prins.