Corona update 19-12-2021
19 december 2021

Corona update 19-12-2021 (trainen mogelijk tijdens winterstop)

Zaterdag 18 december heeft het kabinet opnieuw een persconferentie gegeven waarin strenge maatregelen zijn aangekondigd. Ook voor ons als voetbalvereniging heeft dit wederom gevolgen en via deze update willen we aangeven hoe wij als vereniging met deze aangescherpte maatregelen omgaan.

Accommodatie & Kantine
De kantine is in ieder geval tot en met 14 januari gesloten.

Het sportpark is tijdens de winterstop niet volledig gesloten zolang de weersomstandigheden het toelaten. Dit betekent dat het sportpark doordeweeks geopend blijft voor trainingen van 15:45 -16:50 uur. Oudejaarsdag is het sportpark volledig gesloten.

Trainingen
Wij willen alle teams in de leeftijdscategorie ≤17 jaar de gelegenheid geven om doordeweeks overdag te trainen van 15:45 tot 16:50u, zodat de velden om 17:00u leeg zijn. Hierbij willen we expliciet benoemen dat het voor de categorie ≥18 jaar niet toegestaan is om te trainen, ook niet in groepjes van 2, omdat meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband.

Het eerder opgestelde tijdelijke trainingsrooster is inmiddels aangepast en blijft van kracht tot en met 14 januari. Op zaterdag 8 januari zal het sportpark ook geopend zijn voor trainingen en hiervoor is een apart trainingsrooster gemaakt. Beide roosters zijn onderaan dit bericht te vinden.

De kleedkamers blijven tijdens de trainingen gesloten, wel zullen de toiletten bij het kleedkamergebouw geopend zijn.

Competitie
De KNVB heeft besloten de competitie van de A-categorie tot in ieder geval 29 januari stil te leggen. Dat meldde de bond vrijdag jl. in een bericht aan de clubs.

Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de categorie A niet zal worden gespeeld. Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaal speelweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november, gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast (met uitzondering van 2de divisie, 3de divisie en hoofdklasse).

De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A* worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks. Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B* alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden, deze wedstrijden laten we daarom ook als gepland staan. Mocht je deze wedstrijden niet willen spelen, meld dit dan bij contact@knvb.nl onder vermelding van het wedstrijdnummer.’

Houd de voetbalapp in de gaten voor de wedstrijden van je team.

Sportieve groet,

Bestuur v.v. de Weide