De Weide 1 - FC Meppel 1
03 oktober 2021

DE WEIDE STELT TELEUR IN EERSTE THUISWEDSTRIJD

De Weide heeft de fraaie uitzege bij DESZ van afgelopen week geen passend vervolg kunnen geven.
In het eerste thuisduel tegen FC Meppel, liepen de groenwitten tegen een 3-4 nederlaag op.
In de 9e minuut een mogelijkheid voor de gasten, nadat Fidom rakelings voorlangs schoot.
In de 18e minuut al de vroege voorsprong voor de gasten. Opnieuw was het Fidom die in balbezit kwam en met een lage schuiver in de verre hoek liet hij doelman Hemmes kansloos.
Even later een prima mogelijkheid voor de thuisploeg, maar de inzet van Muysson werd door een verdediger tot corner verwerkt. In de 30e minuut een ongelukkige actie van Coulier.
Na balverlies in de defensie werd de bal door Bisschop voor het doel gebracht en stuiterde via de schoen van de Coulier in het eigen doel. Zo kwamen de gasten al vroeg in de wedstrijd op een ruime 0-2 voorsprong. In de 38e minuut een dot van een kans voor de thuisploeg, maar de inzet van Milan Ronkes kon door de doelman van de Meppelers worden gekeerd.In de slotfase van de eerste helft nog een uitstekende kans voor de thuisploeg, maar de inzet van Muysson binnen de vijfmeter lijn ging huizenhoog over. De Weide kwam voor de thee toch nog met de aansluittreffer. Via een benutte strafschop liet Joost Bosma de 1-2 aantekenen en moesten de gasten na een rode kaart de wedstrijd met 10 spelers voortzetten.

Na de thee bijna de gelijkmaker voor de thuisploeg, maar de kopbal van Strijker ging rakelings naast.
Even later moest Strijker met een blessure het veld verlaten en werd zijn plaats ingenomen door Belt. In de 57e
minuut breidden de gasten de voorsprong weer uit. Na een snel uitgevoerde counter kwamen de gasten op een 1-3 voorsprong. In de 63e minuut nog een prima mogelijkheid voor De Weide om de aansluittreffer te maken, maar de inzet van Ronkes werd door de Meppeler doelman gekeerd. De Weide kreeg nog een kans op de aansluittreffer, maar opnieuw was doelman Kampherbeek de sta in de weg. Met een extra aanvaller, Djababoe kwam binnen de lijnen voor Coulier, probeerde trainer Smid nog wat te forceren. Milan Ronkes scoorde even later de 2-3.
Beide ploegen scoorden in een hectische slotfase beiden nog een keer en zo was het uiteindelijk de gasten die de volle winst pakten: 3-4