De Weide 1 - Gramsbergen 1
12 oktober 2020

OPNIEUW THUISNEDERLAAG VOOR DE WEIDE

De Weide is er ook in het tweede thuisduel niet in geslaagd om de punten in Hoogeveen te houden.

Tegen Gramsbergen kwamen de groenwitten al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand via een ongelukkig eigen doelpunt.
De gasten bleven in de beginfase de wedstrijd dicteren en kregen via Seinen nog een uitstekende mogelijk.
In de 15e minuut een mogelijkheid voor De Weide. Na een pass van Morsink op Bosma kwam de bal in bezit van Greving.
Zijn voorzet kon door de defensie van de gasten met moeite worden verwerkt. Even later een actie van Strijker, die op de rand van de zestien onreglementair werd gestuit. De aansluitende vrije trap strandde in de muur en konden de gasten de bal naar voren transporteren.
Na opnieuw balverlies bij de thuisploeg in de 21e minuut kwam Jager in balbezit. Deze gaf de bal prima voor, maar doelman Hemmes zorgde met een prima ingreep dat de stand ongewijzigd bleef. Even later opnieuw een aanval door het centrum voor de gasten, maar Luchtenberg zorgde voor opluchting bij de thuisploeg. In de 23e minuut opnieuw een doelpoging via Seinen, maar deze maal ging zijn inzet naast.
De Weide kon in deze fase aanvallend niet tot enige goede acties komen, de gasten domineerden het duel.
In de 27e minuut dan de beste mogelijkheid voor De Weide. Na een prima actie gaf Bosma de bal voor richting Strijker.
Diens inzet werd door een verdediger van de gasten echter gekeerd. Kort hierna viel dan na opnieuw een misverstand in de defensie van de groenwitten, de 0-2 voor de gasten. Nog wel na een counter een doelpoging via Strijker, echter doelman v.d. Veen van de gasten kon de bal eenvoudig pareren.
Na balverlies bij de gasten kon de thuisploeg overnemen. Mussyon benutte dit buitenkansje en zette vlak voor de thee de 1-2 op het scorebord.

Na rust een beter De Weide en in de beginfase een dot van een kans voor Ronkes, die echter verzuimde om de gelijkmaker binnen te schieten.
Kort hierna een opnieuw een aanval voor de thuisploeg. Na een pass van v.d. Graaf op Strijker, gaf deze de bal terug op de mee opgekomen Mulder.
Zijn inzet werd echter door een verdediger van de gasten geblokt. In de 56e minuut opnieuw een mogelijkheid voor de thuisploeg.
Na een prima schot van Ronkes een eveneens prima redding door doelman v.d. Veen. Even later een vlammend schot van Seinen, echter doelman Hemmes toonde zijn klasse en keerde de bal. Na een prima aanval via Strijker kwam Ronkes in balbezit. Zijn inzet werd echter prima gekeerd door doelman v.d. Veen. Een oude voetbalwet deed zijn intrede. Uit de tegenaanval van de gasten over de rechtervleugel kwam de bal voor en wist Kremer de 1-3 te scoren. De thuisploeg kreeg nog een prima mogelijkheid via Luchtenberg, maar zijn inzet ging rakelings over.
De Weide probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar de gasten kregen nog een prima mogelijkheid.
Even later viel de definitieve beslissing. De bal werd hoog in de zestien gebracht, waar doelman Hemmes niet kon ingrijpen.
Voor Gaasbeek was het vervolgens simpel om in de 76e minuut de de 1-4 op het scorebord te laten zetten.
In de slotfase nog een mogelijkheid voor De Weide via Strijker, maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.

IJs en Corana weder dienende, speelt De Weide volgende week opnieuw een thuisduel. Tegenstander is dan NEC / Delfzijl