De Weide geeft wedstrijd uit handen
07 november 2022

HOOGEVEEN - Afgelopen zaterdag heeft het eerste elftal jammerlijk verloren van nummer 2 FC Klazienaveen met 2-4. Door dit verlies belandt het elftal van trainer Patrick Beek na 6 speelrondes op een teleurstellende 11e plek in de 3e Klasse D.

Op basis van met name het eerste halfuur van de wedstrijd waren er weinig zorgen voor het trainersduo Beek en Petstra. De heren in het groen wit speelden goed verzorgd voetbal, maar lieten het na om dit overwicht in doelpunten uit te drukken. Eenmaal was het in de eerste helft raak, via J. Blankestijn, die oplettend en als een echte spits een rebound met zijn hoofd binnenwerkte. Vlak voor rust bleken FC Klazienaveen en in het bijzonder Habing weinig kansen nodig te hebben om te scoren, want met zijn eerste kans van de middag maakte hij de 1-1.

Eigen fouten

Vlak na rust kwam de Weide erg slecht uit de startblokken. Binnen 5 minuten ging het van 1-1 naar 1-3. Eerst was het Bremer die zijn eigen verdediging in de problemen bracht, waar Habing gretig gebruik van maakte. Een paar minuten later was het Coulier die gemakkelijk balverlies leed, waarna Habing zijn hattrick binnenschoot. Toch kon ons eerste elftal zijn rug rechten en werd het 20 minuten voor tijd 2-3 via een goeie goal van Tiggelaar. De Weide bleef drukken en kreeg enkele mogelijkheden op de 3-3. Helaas viel uiteindelijk juist de 2-4 via wederom Habing, waarmee de wedstrijd eigenlijk gespeeld was. De Weide bleef het nog proberen, maar dit resulteerde niet meer in grote kansen.

Zo kreeg het team vooral een lesje in effectiviteit en deden eigen fouten het elftal de das om. Hopelijk is dit een les geweest en worden volgende week de drie punten meegenomen als het team op bezoek gaat naar HSC.