De Weide is Vitesse 63 de baas
05 december 2022

De Weide uiteindelijk Vitesse ‘63 de baas

Afgelopen zaterdag speelde ons eerste elftal de wedstrijd tegen streekgenoot Vitesse'63 uit Koekange. Er stond voor beide partijen veel op het spel, want het verschil in punten was vooraf slechts 2 in het voordeel van de mannen in het rood en geel.

Op het kunstgras in Hoogeveen kregen de Groenwitten de meeste kansen, maar ontbrak het aan de gewenste scherpte. Vitesse kreeg 1 grote kans vlak voor rust, maar deze werd rakelings naast gekopt. Hierdoor gingen beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers in.

De tweede helft begon de Weide steeds meer te drukken, wat ook resulteerde in grote mogelijkheden, maar wederom werd het net niet gevonden. De scheidsrechter van deze middag onthield de mannen van trainer Beek twee toch wel duidelijk penaltymomenten. Trainer Beek ging onder andere hierover in discussie, wat hem uiteindelijk op twee gele en dus de rode kaart kwam te staan. Vanaf de tribune werden er toch twee wissels doorgegeven, waarbij o.a. Baas het laatste kwartier de kans kreeg om nog iets te forceren. Het duurde tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd, waarbij Baas een lange pass van achteruit op waarde inschatte en bekwaam de bal onder de keeper doorschoof; 1-0.

Zo had de Weide de hele wedstrijd het overwicht en voldoende kansen, maar werd in de laatste minuut de belangrijke overwinning pas veiliggesteld. Een mooie opsteker, want met deze uitslag stijgen de heren naar de 10e plek. Komend weekend wacht de wedstrijd tegen CSVC. Deze wordt waarschijnlijk thuis in Hoogeveen gespeeld, hou hiervoor onze website en social media in de gaten.

De blinde poule is gevallen op nummer 22, gekocht door Julian Blankestijn! Gefeliciteerd met je €50!