De Weide - NEC Delfzijl
14 maart 2022

DE WEIDE OVERTUIGEND LANGS NEC DELFZIJL

Een regelrechte degradatiekraker op het sportpark Schutlanden waar De Weide aantrad tegen NEC-Delfzijl. Beide ploegen bivakeren in de onderste regionen van de 2e klasse J. De Weide startte het meest voortvarend in dit belangrijke duel voor beide ploegen. Een schot van Jasper Strijker na een prima aanval kon tenauwernood door doelman Kiewit worden gekeerd. In de eerste fase bleek dat beide ploegen niet overliepen van het zelfvertrouwen, wat leidde tot weinig aanvallende acties. In de 19minuut kwamen de groenwitten toch op voorsprong. Na een fraaie actie van Strijker was het vervolgens Bosma die de bal achter een kansloze doelman schoot en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette.

De gasten probeerden meer het initiatief te nemen om zo de gelijkmaker te forceren. In de 35eminuut een prima mogelijkheid voor de groenwitten op de 2-0, echter de gasten konden ten koste van een corner de bal naast het doel werken. Even later een prima counter van de thuisclub, maar uit de scrimmage die hierop volgde kwam de bal via de vingertoppen van de doelman en de lat terug in het spel en bleef De Weide slechts steken op een corner.

Op slag van rust opnieuw een mogelijkheid voor de groenwitten, maar de doelpoging van Greving ketst via de lat over. Volledig uit het niets kwamen de gasten in de slotfase van de eerste helft op gelijke hoogte. Een schot van Boelens zorgde voor de onverwachte gelijkmaker. Na de thee opnieuw een aandringend De Weide. Een schot van Strijker ging echter rakelings naast. In de 56e minuut wel de verdiende voorsprong voor de groenwitten.

Na een uitstekende onderschepping was het Milan Ronkes die de thuisploeg op een terechte 2-1 voorsprong zette. De Weide hield het initiatief en Milan Ronkes zorgde met zijn tweede treffer van deze middag voor de 3-1 voor de groenwitten. In de slotfase kregen de groenwitten nog enkele prima mogelijkheden op het uitbouwen van de voorsprong, maar het bleef uiteindelijk bij een dik verdiende thuiszege voor de groenwitten.

Coop Man of the match: Milan Ronkes