De Weide VR1 - ACV VR1

Bekerwedstrijd
11 september 2019

ACV MAATJE TE GROOT VOOR DE WEIDE

Na vorige week in de beker nipt te hebben verloren van de vrouwen van Vitesse mochten de dames van vv De Weide vrouwen 1 aantreden op het eigen sportpark tegen de dames van ACV. Bij voorbaat een lastige tegenstanders aangezien de vrouwen van ACV ook dit jaar in de Hoofdklasse uit komen.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd probeert De Weide rustig in balbezit te blijven en achterin rond te spelen. Af en toe leidt dit tot wat korte combinaties, maar dit is echter alleen op eigen helft. ACV staat hoog opgesteld en zet de laatste linie van De Weide steeds meer onder druk. In de eerste 10 minuten van de eerste helft ontstaan er nog geen gevaarlijke kansen. In de 11e minuut krijgt ACV een grote kans maar Jamie Huizing springt voor de bal en blok het schot. ACV gaat door waar het mee bezig was en speelt De Weide via een aantal combinaties mooi uit. Er zijn veel positiewisselingen waar De Weide veel moeite mee heeft en dit leidt dan ook tot de 0-1.

De Weide probeert opnieuw op te bouwen van achteruit. Via een mooie combinatie aan de rechterkant komt Elleke Snippe er aan de flank langs en geeft een voorzet, helaas levert dit niks op. De Weide heeft moeite om het tempo van ACV bij te houden en is vaak twee stappen te laat. ACV wordt naar mate de eerste helft vordert steeds gevaarlijker voor het doel. Maar maakt haar kansen niet af. Meerdere voorzetten voor bij de tweede paal blijven onbenut. In de 28e minuut geeft ACV de bal voor het doel die via de keeper voor de voeten van een speler van ACV komt. Maar dit schot op doel wordt geblokt door Maura Dekker die nog achter de keeper op de doellijn staat. Vlak daarna krijgt ACV nog een kans die keepster Stephanie Willemsen tegenhoudt.

In de 32e minuut wordt er een lichte overtreding gemaakt door de vrouwen van vv De Weide en dit levert ACV dan ook een vrije bal op een paar meter voor de 16. Willemsen duikt onder de bal door maar gelukkig staat Huizing nog op de doellijn en weet de bal weg te halen. In de 34e minuut maakt Willemsen een goede redding. ACV blijft druk zetten op de verdediging van De Weide. ACV weet het spel continu te verleggen van links naar rechts. Een corner van ACV wordt gevaarlijk voor het doel gegooid, de bal komt langs de eerste paal en wordt ingekopt door ACV. Marjolein Korenhof doet nog een poging om de bal uit het doel te halen maar de bal gaat helaas via haar hak alsnog het doel in, 0-2.

In de laatste fase van de eerste helft blijft De Weide rustig voetballen en heeft iets meer controle gekregen op de manier van spelen van ACV in combinatie met het hoge druk zetten. In de 39e minuut weet Romy van der Eijk een knap duel te winnen en zij stuurt Iris Kriekjes de hoek in. Kriekjes geeft de bal laag voor op Snippe, zij draait in de 16 meter goed weg van haar tegenstander. Ze schiet op doel en scoort de 1-2.

Met goede moed komen de dames van De Weide uit de kleedkamer met de intentie om nog meer te geven in de tweede helft. Toch is het ACV dat in de 48e minuut al de 1-3 maakt door een knappe individuele actie. Na een 1 op 1 actie met keepster Willemsen vind de aanvalster van ACV het doel wederom. ACV is goed uit de kleedkamer gekomen en speelt met dezelfde hoge druk naar voren als in de eerste helft. Dit levert een aantal kansen op. In de 52e minuut resulteert dit in een corner die net naast wordt gekopt. Wederom is het ACV die in de 55e minuut een doelpunt scoort. Het is chaotisch in de 16 meter en ACV schiet op doel. Willemsen red maar kan de bal niet onder controle houden. De rebound komt voor de voeten van een ACV speelster die de bal het doel in werkt, 1-4.

ACV blijft komen en creëert goede kansen. Hierdoor staan veel spelers steeds voor het doel en blijft het chaotisch. ACV geeft de bal voor en helaas komt de bal tegen Jamie aan waardoor die het doel in gaat, 1-5. In de 67e minuut is het weer raak voor ACV. Van buiten de 16 schiet ACV de bal perfect in de kruising met buitenkant links. In de 75e minuut komt Snippe met een prachtige solo. Hier komt dan ook de eerste corner uit voor de dames van vv De Weide. Uit de tweede bal komt er een schot van Korenhof maar die beland helaas in de handen van de keeper.

In de 77ste minuut verliest De Weide focus en zitten zij er conditioneel doorheen. ACV blijft combineren en dit resulteert in drie vrije speelsters voor het doel van vv De Weide. Door middel van een voorzet kan de bal er ingekopt worden en staat het scorebord op 1-7. ACV Blijft het spel maken en met een nieuwe voorzet van ACV zit keepster Willemsen er goed tussen en heeft de bal klem. ACV veroverd de bal weer snel en haalt uit op doel. In de 85ste minuut komt ACV er weer gevaarlijk langs via de zijkant en doordat De Weide verkeerd doorstapt heeft ACV weer een grote kans en ook die wordt benut. 1-8.

Al met al een zware wedstrijd voor de vrouwen van vv De Weide. Volgende week staat de derby tegen HZVV voor de deur, tijd voor de eerste driepunter in dit bekertoernooi.

Verslag gemaakt door Amber Tjeerdsma