De Weide VR1 wint overtuigend

Vv Hollandscheveld vr1 - vv de Weide Vr1
Bekerwedstrijd
Verslag door Michelle de Vries

Bij de derby staat niets meer op het spel aangezien de dames van Klazienaveen zich al overtuigend geplaatst hebben voor de volgende ronde van de beker maar zowel de dames van Hollandscheveld als van de Weide zijn er uiteraard op gebrand om de overwinning te behalen.

Beide teams kwamen slordig uit de startblokken. Hollandscheveld weet het eerste schot van de wedstrijd te lossen, maar dit leverde geen gevaar op. Ook De Weide liet hun eerste kans liggen, Amber Tjeerdsma schoot na een corner net naast. Beide teams speelden de bal snel naar voren wat over en weer kleine mogelijkheden opleverde. In de 10e minuut leek Hollandscheveld de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om op voorsprong te komen, nadat er volgens de scheidsrechter hands is gemaakt, wees hij resoluut naar de stip. De aanvoerder van Hollandscheveld ging achter de bal staan, maar Stephanie Willemsen wist deze knap te stoppen. Hierna pakte De Weide het heft in handen. Na 20 minuten wist het zichzelf dan ook te belonen, Raquel Moreno Galan gaf de bal mee aan Iris Kriekjes waarna laatstgenoemde de bal binnen schoot, 0-1. De Weide probeerde aanvallend voetbal te blijven spelen wat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. In de 35e minuut werd de score verdubbeld, waar het eerste schot van Carmen Pinontoan nog werd gered door de keeper wist Pinontoan de bal vanuit de rebound klaar te leggen voor Romy van der Eijk, die beheerst binnen schoot (0-2). Op slag van rust wist Kriekjes haar tweede van de middag te maken, aanvoerder Marjolein Korenhof zette goed door en kon Kriekjes wegsturen die de 0-3 voor haar rekening nam.

Na rust kwamen beide teams voorzichtig uit de kleedkamer zonder al te veel kansen. Na 10 minuten spelen schoot Hollandscheveld van grote afstand, deze bal leek over Willemsen heen te gaan maar ze wist er nog net een corner van te maken. Na een aantal schoten van afstand voor De Weide was het Pinontoan die na een ingooi aan de bal kwam en van buiten het zestienmeter gebied wist te scoren (0-4). Ondertussen bleef De Weide doorgaan met het spelen van verzorgd aanvallend voetbal. Ondanks dat van der Eijk de zoveelste tackle moest incasseren deze middag, wist ze via de linkerflank op te stomen en voor te geven, deze voorzet werd met veel overtuiging binnen gekopt door een eigen speler van Hollandscheveld (0-5). Het lukte Hollandscheveld moeizaam om er nog uit te komen, daarentegen schoot De Weide veelvuldig op doel, maar zonder resultaat. In de 70e minuut werd de score dan toch uitgebreid, na een voorzet van Kriekjes kopte Tjeerdsma hard via de onderkant van de lat binnen (0-6). De score liep nog verder op nadat Elleke Snippe van der Eijk vrij voor de keeper zette. De keepster komt goed uit maar in plaats van de bal werd van der Eijk onderuit gehaald, ze kon snel weer opstaan en vervolgens in leeg doel binnen schieten (0-7). Hollandscheveld probeerde er af en toe nog uit te komen, maar dit leverde geen grote kansen op. Aan de andere kant bleven voor De Weide de kansen wel komen en werd het doelpunt van Kimberley Knol afgekeurd wegens buitenspel waardoor de eindstand op 0-7 bleef staan.

Volgende week start de competitie voor De Weide VR1 in Steenwijk tegen d’ Olde Veste’54 VR1.