De Weide Vrouwen 1 degradeert naar 2e klasse
20 juni 2022

De Weide Vr1 en Genemuiden Vr1 streden in de 2de ronde van de nacompetitie voor een plaats in de 1ste klasse. Na zaterdag 11 juni met een overtuigende winst tegen HHC Hardenberg kan het een spannende wedstrijd worden. De Weide kon echter niet beschikken over een compleet team dus er waren wat wijzigingen doorgevoerd in de opstelling.

In de zinderende hitte trapten we af op het hoofdveld op een druk complex bij de Weide ivm het Huys toernooi. In de eerste fase van de wedstrijd kwamen beide teams nog niet echt in hun spel. Het eerste schot is van Genemuiden maar deze ging naast. De Weide kwam dicht bij een goal na een goede vrije trap van Moniek de Boed, deze bereikt Annemiek de Boed, ze gaf de bal voor op Elleke Snippe maar deze raakte de bal niet goed en gaat over. Vlot gevolgd door wederom een mooie vrije trap van M de boed, de keepster van Genemuiden zat er goed bij. Er volgt een rommelige actie voor t doel van de Weide, onze keepster Stephanie Willemsen had de bal vast maar een speelster van Genemuiden probeert de bal nog in de goal te werken, de scheids zit er bovenop en de Weide krijgt een vrije bal.

In de 33stemin was het Genemuiden die op voorsprong kwam, een speelster kwam er op snelheid uit en wist de bal langs Willemsen te tikken. 0-1. De Weide zet M de Boed nog een keer achter de vrije bal, deze ging helaas net over. Hoewel er mogelijkheden en ruimte lag bij de achterhoede van Genemuiden wist de Weide niet te profiteren.
De volgende actie is van Genemuiden, de spits kwam op snelheid richting het doel van de Weide, keepster Willemsen komt koelbloedig het doel uit en verovert de bal. Vlak voor rust weet Genemuiden de voorsprong uit te breiden, ze speelden de bal in de 16 mtr goed uit waardoor er helaas een doelpunt viel 2-0

We starten de 2de helft en gingen er weer volop voor, we zien zeker kansen. Goede kans voor A. de Boed maar wordt afgevlagd. Door de omzetting in het veld weten we elkaar beter te vinden. Helaas waren de dames van Genemuiden op dreef en weten vanaf de 52ste minuut de stand op te schroeven naar 0-5. De wedstrijd is gespeeld maar de Weide blijft voetballen, Willemsen weet meerdere keren de bal uit het doel te houden. En ook de achterhoede zit er bovenop, A de Boed had nog een mooie kans maar de enige goal voor de Weide is een penalty van M. de Boed waarmee de eindstand op 1-5 kwam.

De Weide kreeg deze kans om in de 1ste klasse te blijven kado maar we zijn niet in staat om het kadootje uit te pakken, de dames van de Weide degraderen na een moeizaam seizoen naar de 2de klasse! Hoewel we teleurgesteld zijn over de degradatie gaan we met opgeheven hoofd de strijd aan in de 2de klasse. We voelen ons gesterkt dat het team compleet is gebleven en gaan een mooi seizoen tegemoet onder leiding van trainster Eline Schrage.

De selectie breidt zich uit met Kimberley Knol van vv Hollandscheveld en Michelle de Vries van Oranje Nassau.

Hartelijk dank aan onze supporters, het bestuur en met name aftredend bestuurslid vrouwenvoetbal Leonie Brink en onze sponsor Henk Mulderij Financiƫle dienstverlening die ons het hele seizoen gesteund en ondersteund hebben!