DZOH 1 - De Weide 1
06 december 2021

De Weide na goed eerste helft wederom met lege handen.

Na het verlies van vorige week in eigen huis tegen LTC waarin, na een zeer goed begin, de punten toch met de bezoekers meegingen, had de Weide goede moed geput uit de eerste helft tegen LTC.
En dat was tegen DZOH te zien. Hoewel de thuisclub (te) fel begon, en de Weide spelmaker Joost Bosma al na 3 minuten uit zag vallen na een smerige overtreding, kreeg de Weide al snel de overhand, en de eerste kansen.
In de 11de minuut was het Jasper strijker die na een paar goede combinaties alleen op de keeper afging, die de inzet van Jasper in de verre hoek wist te keren.
In de 23ste minuut was het wél raak. Na slecht uitverdedigen van DZOH, was het wederom Jasper Strijker die gevaarlijk werd in de 16. DZOH wist hem te stoppen middels een overtreding, maar de bal kwam bij Milan Ronkes terecht, die goed wegdraaide en de bal perfect binnenschiet, 0-1.
Ook daarna hield de Weide het beste van het spel. In de 32ste minuut wederom een goede onderschepping van de opbouw, waarna Nick Muijsson het spel goed verlegd en meegeeft aan Milan Ronkes. Milan’s strakke lage voorzet wordt door Tim Mulder echter over het doel van DZOH gejaagd.
Het laatste kwartier voor rust kenmerkt zich door rommelig, opportunistisch spel van beide kanten, met wat kleine kansjes over en weer.

In de tweede helft een aanzienlijk scherper DZOH, wat al in de 5de minuut resulteert in een grote kans, maar keeper Renzo Hemmes red uitstekend. Hoewel DZOH sterk uit de kleedkamer was gekomen, waren de volgende kansen toch voor de Weide. In de 9de minuut, na een goede onderschepping van Tim Mulder, zet hij Milan Ronkes in kansrijke positie, echter zie die zijn inzet op de paal stranden. In de 15de minuut kan de keeper van DZOH ternauwernood redding brengen op een goed ingeschoten vrije trap van Mitchell Luchtenberg.
Het bleek het laatste wapenfeit van de Weide, waarbij de aloude voetbalwet in werking treed, dat als je zelf niet scoort…..
In de 20ste minuut een corner voor DZOH waaruit in een rommelige situatie in de doelmond, de bal binnenvalt en de gelijkmaker een feit is via Daniel Sanafikhah. Daarna jaagt DZOH fel op de gelijkmaker, en na slecht uitverdedigen bij de Weide, wordt door Youri Keen de bal vanaf 25meter laag in de hoek binnengeschoten. Hoewel de Weide daarna nog fel op zoek ging naar de gelijkmaker, was het Ruud Klingenberg die de wedstrijd in het slot gooide door een lage voorzet binnen te lopen en de eindstand van 3-1 op het scorebord te zetten.