Knappe overwinning de Weide tegen koploper ZZVV
22 november 2022

De Weide boekt knappe overwinning 💫

Als nummer 13 de ongeslagen koploper ZZVV op bezoek krijgen, lijkt vooraf een bijna onbegonnen wedstrijd. Afgelopen zaterdag heeft ons eerste elftal toch laten zien dat door middel van strijd, passie en door te opereren als collectief, in staat te zijn van elke tegenstander te kunnen winnen.

In de eerste helft had ZZVV wellicht meer balbezit, maar gaf het team van trainer Beek weinig kansen weg, waardoor de ruststand 0-0 was. In de tweede helft begonnen de groenwitten sterk en werkte Greving oog in oog met de keeper beheerst af met een schot in het dak van het doel: 1-0.

In de restant van de wedstrijd waren er kansen over en weer en vielen er ook twee rode kaarten. Eerst was het van Dijk de topschutter van Zuidwolde die zijn tweede gele kaart kreeg en 5 minuten voor het einde was het de Weide speler Bremer die voor een charge direct rood kreeg. ZZVV bleef de laatste minuten gaan voor de gelijkmaker, maar in de counter maakte debutant Fennema, de verlossende 2-0 (nadat Muysson de volledige verdediging zijn hakken had laten zien).

Een prachtige, belangrijke en broodnodige overwinning, waarmee de Weide stijgt naar de 11e plek. Er worden nog drie wedstrijden gespeeld voor de winterstop, waarbij komend weekend sv Borger de eerste tegenstander is.

De blinde poule is gevallen op nr.90, helaas was dit nummer onverkocht en dus wederom geen winnaar.