Marum VR1 - De Weide VR1

Verslag door Christa Pel

De Weide vr1 reist vandaag af naar Groningen om 3 punten mee te nemen bij 3de
klasser SV Marum vr1.

De Weide start onwennig aan de wedstrijd, de dames vinden het lastig om de ballen in te schatten, mede door het slechte grasveld en dat maakt dat we wat chaotisch staan. We moeten ons herpakken en in de 5e minuut krijgen we een corner mee uit een actie van Elleke Snippe die Iris Kriekjes bereikt, Kriekjes staat achter de bal en geeft voor op Annemiek de Boed, de bal gaat net over.

Niet veel later weet ook Marum een schot op doel te lossen, door goede samenwerking in de achterhoede eindigt de bal bij keepster Stephanie Willemsen. Na een goede lange bal van Raquel Moreno Galan weet A. de Boed een corner mee te krijgen. De corner van Kriekjes glijdt ver door over het gladde veld en valt tussen een verdediger en Maura Dekker in waarna deze belandt bij de keepster in de handen. Een goede actie tussen Dekker en Tessa Zuidema maakt dat de bal in de loop bij Christa Pel terecht komt, ze geeft een strakke bal op Snippe maar Elleke kan de bal niet in het doel werken.

Na balverlies bij onze verdediging kan de spits van Marum aanleggen voor een schot. Een goede redding van Willemsen voorkomt dat we tegen een achterstand aan moeten kijken.
Lisa Koster kan een goede lange bal van Zuidema doorkoppen en vanuit die actie richting te keeper lopen. Helaas weet de snel uitkomende keeper deze te onderscheppen.

Een goede redding van Willemsen zorgt voor een corner voor Marum. Door het gladde veld belandt de bal direct achter het doel

In de 29ste min geeft Koster de bal op Snippe die diep kan gaan en 1 op 1 tegenover de keepster kan komen. Helaas zien we haar schot rakelings naast het doel vliegen. Door goed opbouwen vanuit de verdediging en een goede combinatie tussen Amber Tjeerdsma en Snippe komt een strakke steekpass bij Koster aan, de bal gaat gevaarlijk richting het doel van Marum maar wordt afgevlagd.

Even later weet een aanvaller van Marum, Pel te passeren. Een voorzet gaat net langs keepster Willemsen, maar belandt in de voeten van Dekker en die werkt hem vervolgens netjes weg.

Vlak voor rust is het dan toch de Weide die op voorsprong komt, Maura Dekker stuurt Moniek de Boed diep met een lange bal. M. de Boed controleert de bal langs de zijlijn en scoort met een vrijwel perfect afstandsschot. 0-1. Wat ook direct de ruststand is.

Na het praatje in de rust van trainer Abraham Prins en een lekker kopje thee moeten we na de rust knallen. We weten dat ons nog een aardige uitdaging wacht. 1 goal is immers geen grote marche.

Marum komt beter de kleedkamer uit en krijgt in de 47e minuut een corner mee. De bal belandt in de voeten van Moreno Galan die deze weet hem weg te werken.

Door een goede actie van Tjeerdsma weet ze drie man te passeren en de bal af te lever bij Snippe. Haar steekpass komt bij M. de Boed. Ze schiet, maar de bal belandt in de handen van de keepster.

We laten Marum voetballen en dit resulteert in het ingrijpen van keepster Willemsen. Een onnodige sliding op Willemsen, maar de scheids doet hier niks mee. Hier gaan wij niet mee akkoord en dat laten we horen, wat resulteert in een indirecte vrij bal tegen, binnen het strafschot gebied. We staan als team te verdedigen en daardoor kan deze bal direct weg gewerkt worden.

Een snelle ingooi van de Weide wordt geblokkeerd door de handen van een tegenstander. Dit resulteert in een vrije bal mee. M. de Boed gaat achter de bal staan en geeft hem lang op Snippe. Een lastig duel wordt verloren en een snelle uitbraak van Marum wordt afgefloten voor buitenspel.

Een corner in de 79e minuut belandt bij Marjolein Korenhof in de voeten, maar de keepster kan het schot keren. Helaas belandt de corner niet veel later aan de andere kant wel in het doel. De bal komt tussen onze verdediging en hun spits terecht. Deze weet hem in de hoek te krijgen. 1-1.

Na een erg chaotische slotfase wordt er afgefloten. We moeten penalty’s nemen. Willemsen zit goed bij hun eerste penalty en die wordt dan ook gemist. Wij schieten alle 5 de penalty’s zelfverzekerd binnen. Al met al was dit een zwaarbevochten wedstrijd, waar we meer uit hadden moeten halen.

Volgende week spelen we thuis om 12.00 tegen DZC ‘68. We hebben er vertrouwen in nadat we afgelopen week een punt hebben gepakt tegen Vitesse ‘63.

Verdedigster Marjolein Korenhof

Christa Pel werkt de corner weg

Annemiek de Boed en Amber Tjeerdsma in actie