Nederlaag De Weide tegen lijstaanvoerder Gorecht
08 november 2021

NEDERLAAG DE WEIDE TEGEN LIJSTAANVOERDER GORECHT

De Weide heeft in het thuisduel tegen de koploper in de 2e klasse geen potten kunnen breken.

Trainer Marcel Smid van de groenwitten kon in dit duel op maar liefst vijf geblesseerde basis spelers geen beroep doen. In de 9e minuut opnieuw een tegenslag voor de thuisclub.

Binnen de beruchte lijnen was het Greving die een overtreding beging waarvoor een terechte strafschop werd gegeven door leidsman Zuidema. Door Hekman werd de bal onberispelijk achter een kansloze doelman Woldman geschoten. Na deze openingstreffer waren het de gasten die het initiatief namen en De Weide kon is deze fase daar weinig tegenover zetten.

In de 16e
minuut een dot van een kans voor de gasten, maar was het Morsink die de 0-2 kon voorkomen. In 18e minuut de eerste mogelijkheid voor de groenwitten. Het was Strijker die rakelings naast schoot. Even later een opnieuw een prima kans voor de thuuisploeg. Na een voorzet van Strijker schoot Ronkes prima in, maar doelman Bouwkamp van de gasten wist deze inzet met veel moeite toch te keren. In de 24e minuut kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong. Na een grove verdedigingsfout bij de groenwitten was het Hazewinkel die van dichtbij binnen tikte. In de 33e minuut een prima kans op de aansluittreffer voor de thuisploeg.

Het was een schot van Bosma dat rakelings over de lat scheerde. Na de thee was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Na een voorzet van Morsink schoot Strijker rakelings naast.

De beste mogelijkheid voor de groenwitten kwam even later toen na een vrije bal van Mulder de bal door doelman Bouwkamp met veel moeite naast gewerkt kon worden.

Even later opnieuw een mogelijheid via Mulder, maar zijn inzet ging nu rakelings naast.

De Weide probeerde meer het initiatief te nemen en kreeg in de 61e minuut de beloning, toen Bosma binnen de beruchte ten val werd gebracht. Bosma schoot zelf de 1-2 aansluittreffer achter de doelman van de gasten. De aansluittreffer gaf groenwitten energie, want even later opnieuw een prima mogelijkheid, maar de inzet van Pullen kon rakelings via een verdediger tot corner worden verwerkt. Slordig balverlies bij de groenwitten leidde in de 70e minuut tot de 1-3 en de beslissing in de wedstrijd. De Weide probeerde met veel energie de dreigende nederlaag te voorkomen, maar moest helaas de vijfde nederlaag incasseren.