Scheidsrechters gezocht
23 augustus 2021

Beste leden, ouders , vrienden, vrijwilligers en overige belangstellenden

Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen, de eerste oefenwedstrijden zijn al weer gespeeld. Dit betekent dat er weer veel wedstrijden zullen worden gespeeld op ons sportpark. Wedstrijden die allemaal een spelleider en/of een scheidsrechter nodig hebben.

Momenteel kunnen we helaas, door te weinig beschikbare scheidsrechters, veel wedstrijden niet voorzien van een scheidsrechter en dat is heel jammer en niet goed voor onze club en spelers. Wij willen dan ook een dringend verzoek doen aan een ieder (speler, begeleider, ouder, opa, oma, vrienden, etc.) die het leuk lijkt om een wedstrijd te fluiten bij De Weide, om zich aan te melden als verenigingsscheidsrechter. Aanmelden kan bij een van de personen onderaan deze oproep.

Wat ga je doen als verenigingsscheidsrechter:

- Als verenigingsscheidsrechter fluit je in principe wedstrijden op een groot (geheel) veld.
- Je wordt door de scheidsrechterscommissie aangesteld op een wedstrijd die je gaat leiden. Je geeft zelf op wanneer je beschikbaar bent en daar wordt dan rekening mee gehouden bij de aanstelling. Je hoeft dus niet wekelijks beschikbaar te zijn (mag natuurlijk wel)
Wat krijg je ervoor terug:

- Je krijgt, zo lang als je dat zelf nodig acht, voor- tijdens en na de wedstrijd begeleiding van een van onze bestaande verenigingsscheidsrechters. Hierbij krijg je tips over looplijnen, positie op het veld, begeleiding in spelregelkennis, etc.;
- De vereniging biedt je de mogelijkheid om de cursus Verenigingsscheidsrechter van de KNVB te volgen. Deze cursus wordt vaak gegeven bij een vereniging in de buurt , beslaat 4 avonden van 3 uur één keer per maand. Bij voldoende belangstelling zullen wij proberen de opleiding naar De Weide te halen.
- Bij De Weide wordt er een kleine vergoeding gegeven voor elke gefloten wedstrijd (zie hiervoor de scheidsrechtersinformatie op onze website (https://www.vvdeweide.nl/scheidsrechter-informatie). Je wordt onderdeel van een leuke en enthousiaste groep scheidsrechters die onderling ook een leuk contact hebben.
- Ten slotte kun jij jezelf als scheidsrechter ook op persoonlijk vlak sterk ontwikkelen. Je leert onder meer snel beslissingen te nemen en vervolgens deze beslissing ook uit te leggen en (non-)verbaal te communiceren. Zaken die voor een scheidsrechter van belang zijn, maar ook naast het veld goed van pas komen.

Wil jij eraan bijdragen dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen? Meld je dan aan als scheidsrechter bij onze vereniging en je kunt meteen beginnen met fluiten!

Voor aanmelden of voor meer informatie kun je terecht bij:

Roel Broer: 06 - 48 20 90 75

Herman van de Belt: 06 - 52 69 94 82

Of stuur een mail naar: scheidsrechterzaken@vvdeweide.nl