Spelers gezocht 45+
20 oktober 2022

45+ voetbal….wat is dat en wie doet dat dan?
Om met dat laatste te beginnen: een select gezelschap, want de leeftijd van 45 jaar is toch echt een drempel die nog niet door veel leden van vv de Weide is genomen.
En misschien klinkt het een beetje belegen (de term 'midlifecrisesvoetbal' is al eens voorbij gekomen), maar net als goed gerijpte kaas, wordt het voetbalinzicht alleen maar beter naarmate de leeftijd vordert en dient vooral ook ter compensatie van de lenigheid en conditie. Een 45+ voetballer weet als geen ander dat vooral de bal het werk moet doen.
Elke vrijdag wordt bij voldoende belangstelling een uurtje getraind van 19.00 tot 20.00, wat eigenlijk bestaat uit een potje onderling voetbal.

Zo’n 8-10 avonden per seizoen (afhankelijk van het aantal teams) worden er wedstrijden gespeeld tegen 45+ teams uit de omgeving. Alle teams verzamelen op 1 locatie. Op zo’n avond speelt ieder team 2 wedstrijden van 25 minuten. Dit alles op een half veld en met een team van 6 veldspelers en een keeper. Slidings en fysiek contact zijn niet toegestaan zodat de kans op blessures (we moeten wel weer aan het werk na het weekend) zo klein mogelijk wordt gehouden.
Na de wedstrijd volgt een uitgebreide nabeschouwing onder het genot van …. vul maar in.

Dus:
Word je dit jaar 45 of ben je het al (of al geweest), - vindt je voetbal leuk, en - kun je wat beweging goed gebruiken
meld je dan aan en ga het eens proberen. Je hoeft nog niet direct lid te worden!

Opgeven kan bij:
Roel Slomp