SV Epe VR1 - De Weide VR1

SV Epe Vr1 - de Weide Vr1
Verslag door Annemiek de Boed

Zaterdag 27 november staat de wedstrijd tegen Epe Vr1 op het programma

De dames van de Weide laten zich verrassen want binnen 5 minuten schiet Epe de bal goed in het doel en staat de Weide tegen een 1-0 achterstand aan te kijken. De Weide probeert het op te pakken maar toch is het Epe die een corner krijgt. Keepster Stephanie Willemsen plukt de bal goed uit de lucht en het gevaar is weg.In de 7e minuut is het Maura Dekker die een goede bal voor geeft op Annemiek de Boed. Helaas gaat deze bal naast het doel. De Weide blijft voetballen maar toch is het Epe die weet te scoren. De verdediging wordt onder druk gezet en verliest de bal. De spits van Epe zet na deze actie de 2-0 op het scorebord.
Daarna komt de Weide in actie. Iris Kriekjes maakt een actie en geeft de bal voor op A. de Boed, die helaas naast schiet. De Weide blijft druk zetten en weet na een actie van Kriekjes, Dekker en Elleke Snippe een corner uit de aanval te trekken. Helaas levert deze corner niks op.

In de 14e minuut een mooie aanval van A. de Boed vanaf het middenveld. Ze geeft de bal voor op Maud Vos die de bal doorspeelt naar Snippe. Helaas komt Snippe niet tot scoren en wordt de bal onderschept door de verdediging. Epe blijft ondertussen gevaarlijk en krijgt verschillende kansen om de 3-0 te scoren. Echter gaan de schoten naast het doel en komt de Weide daar goed weg.

In de 25e minuut weet Amber Tjeerdsma de bal te onderscheppen en schiet zij op doel. Helaas mist ook dit schot het doel. Epe komt er voetballend goed uit en hierdoor krijgen zij een corner. Tjeerdsma is scherp en kopt de bal weg. Vervolgens is het de Weide die via Moniek de Boed en Snippe een aanval kan opzetten. Helaas wordt deze aanval onderschept door Epe. Zij maken de actie en gaan naar voren. Na een ongelukkige aanname van Willemsen krijgt Epe wederom een corner. Echter levert deze corner ook niks op. De Weide probeert te blijven voetballen alleen is het weer Epe die weet te scoren. Marjolein Korenhof wil een lange bal geven naar voren maar het is een speelster van Epe waar de bal tegenaan komt. Zij gaan met twee aanvallers richting het doel en weten Willemsen te omspelen, 3-0.

De Weide gaat met een 3-0 achterstand de rust in. Er moet in de tweede helft flink wat gasgegeven worden door de dames om deze achterstand weg te werken.

De dames van de Weide hebben in de rust de koppies niet laten hangen want de eerste actie na de rust is voor de Weide. Het is Snippe die door de verdediging breekt en op doel afgaat, maar de bal wordt onderschept. Al heeft de Weide snel de bal weer terug door goed druk zetten en kan er een voorzet op Snippe gegeven worden. Zij kopt de bal in de handen van de keepster.
Het is daarna weer Epe die een aanval weet op te zetten. De spits van Epe gaat op Willemsen af die goed uitkomt. De spits speelt haar voorbij maar gelukkig staat Korenhof op de doellijn en kan zij de bal van de lijn halen. De bal gaat vervolgens naar de aanval van de Weide alleen weet Epe deze bal te onderscheppen. Ze zetten snel druk naar voren met de bal. Tessa Zuidema zit er goed bij maar kan een schot niet voorkomen. Gelukkig voor de Weide gaat de bal over.

De Weide blijft druk zetten en door goed samenspel van Kriekjes en Snippe worden er kansen gecreëerd. Helaas wordt de voorzet weggetikt door de verdediging van Epe. In de 59e minuut krijgt de Weide een vrije trap door een overtreding op Snippe. Kriekjes gaat achter de bal staan en brengt het richting het doel. De keepster redt maar werkt de bal niet goed weg en het is Korenhof die de rebound in het doel schiet, 3-1. De weide voelt dat er meer in zit en blijft drukken. Dit resulteert in de 3-2. Vanuit een ingooi op Snippe, die de bal terug legt op Kriekjes, haalt Kriekjes vanaf de zijlijn hard uit. De bal vliegt over de keepster heen het doel in.

De Weide komt beter in haar spel en blijft aandringen bij de speelsters van Epe. Een schot van Kriekjes gaat naast het doel. Ook Epe blijft goed druk zetten en blijft kansen creëren. Een schot van Epe wordt door M. de Boed goed voor het doel weggewerkt. Vervolgens probeert Snippe op snelheid een speelster van Epe te passeren, echter is zij ook op snelheid en weet ze een actie te voorkomen.
Toch weet de Weide nog een corner te krijgen die goed voor het doel komt. Epe staat scherp te verdedigen en werkt de bal weg.
Epe krijgt nog een vrije bal maar daar komt geen gevaar uit. De laatste 15 minuten zijn ingegaan en er wordt door beide teams hard gestreden voor de punten.

Een steekballetje van A. de Boed op Tjeerdsma, die uithaalt en de bal langs de keepster weet te krijgen. Tjeerdsma tekent zo voor de 3-3 op het scorebord. Dit smaakt naar meer voor de Weide en iedereen gaat er vol voor. Maar ook Epe laat het hier niet bij zitten en zorgt er nog voor dat Willemsen een aantal ballen moet wegwerken. Dit levert Epe nog een corner op maar die wordt weggewerkt door Zuidema.
Helaas is het dan toch Epe die nog weet te scoren, 4-3. Dit is dan ook de eindstand van de wedstrijd. Beide teams hebben hard gestreden maar het is Epe die aan het langste eind trekt. Toch kan de Weide met een opgeheven hoofd het veld verlaten omdat er met het hele team tot de laatste minuut getreden is.