Vacature Hoofdtrainer v.v. de Weide
16 november 2021

v.v. De Weide, uitkomend in de 2de klasse zaterdag competitie, is voor aankomend seizoen 2022-2023 op zoek naar hoofdtrainer. De 1ste selectie traint op dinsdagavond en donderdagavond, en speelt de wedstrijden op zaterdagmiddag om 14:30 / 15:00uur.

De Vereniging.

v.v. De Weide wil een echte vereniging zijn. Dit betekent dat het bestuur naast prestatie, de onderlinge betrokkenheid, een sterke verenigingsband, gezelligheid en een plezierige omgeving voor iedereen van groot belang vindt. Dit betekent ook dat het opleiden van jeugdspelers voor de eigen selectie centraal staat. Er wordt veel waarde gehecht aan de doorstroming van de jeugd naar de seniorenselectie(s). Natuurlijk zijn spelers van buitenaf welkom, mits deze spelers binnen het profiel van onze vereniging passen.

Voetbaltechnische doelstelling van v.v. de Weide.

De voetbalvereniging v.v. de Weide leidt zijn jeugd op, om uiteindelijk in de seniorenselectie te kunnen spelen. Het daar waar mogelijk integreren van talentvolle jeugdspelers is één van de uitgangspunten. Hiervoor is een goede afstemming binnen de selectie, maar ook met de gehele vereniging, een van de belangrijkste doelstellingen. De hoofdtrainer en de trainers van het tweede en derde elftal moeten initiatieven ontplooien en actief zijn om deze doelstellingen te behalen.

Profielschets hoofdtrainer v.v. de Weide, Taken en verantwoordelijkheden:

• De hoofdtrainer verzorgt trainingen van het eerste elftal en coacht de wedstrijden van het eerste elftal op zaterdag. Daarnaast bezoekt de trainer zoveel mogelijk wedstrijden van het tweede elftal .
• De hoofdtrainer zal een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de selectiespelers op voetbaltechnisch en -tactisch gebied
• De hoofdtrainer zal een belangrijke rol spelen in de doorstroming en ontwikkeling van jeugdspelers naar de selectie en heeft hierover contact met de technische staf van het tweede elftal, de trainer van de JO19 en het Hoofd Jeugdopleiding (HJO).
• De hoofdtrainer is medeverantwoordelijk voor het samenstellen van het tweede en derde elftal in samenwerking met de technische staf van het tweede en derde elftal
• De hoofdtrainer zorgt in samenwerking met de staf voor een prettige (werk)sfeer binnen de gehele selectie en bewaakt dit proces
• De hoofdtrainer vertegenwoordigt de selectie van v.v. de Weide zowel intern als extern op technisch vlak.

Profiel kandidaat:

• De hoofdtrainer is in het bezit van de trainers diploma UEFA B Trainer coach II
• De hoofdtrainer is in het bezit van een geldige KNVB-licentie
• De hoofdtrainer is gericht op doorstroming en ontwikkeling van selectie- en jeugdspelers
• De hoofdtrainer bewaakt de door het bestuur vastgestelde selectieprocessen in overleg met de Commissie Voetbal Zaken (CVZ), de technische staf en de HJO
• De hoofdtrainer heeft een voetbalvisie die overeenkomt met de “Groen-Witte lijn” van v.v. de Weide waarin het technisch beleid omschreven is.
• De hoofdtrainer is ambitieus en wil het maximale uit de gehele selectie halen
• De hoofdtrainer communiceert makkelijk, direct en eerlijk met spelers, begeleiders en overige betrokkenen
• De hoofdtrainer toont grote betrokkenheid bij de gehele vereniging en wil meebouwen aan verder ontwikkeling van de (jeugd)organisatie binnen de vereniging

Reactie tot 17-12 via email naar seniorenvoetbal@vvdeweide.nl