← Vorige pagina
Wederom sneu verlies voor de Weide
24 april 2022


Ook in het thuisduel tegen lijstaanvoerder DZOH heeft De Weide geen punten kunnen toevoegen aan haar totaal. Na een 1-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van Ronkes, waren het de gasten die uiteindelijk met de volle 3 punten de terugreis naar Emmen konden aangaan.

De Weide startte voortvarend en kort na de aftrap al de eerste corner voor de groenwitten. Ook een actie van Strijker over rechtervleugel gaf aan dat de thuisploeg voor de winst wilde gaan deze middag. Beide ploegen kozen de aanval en het eerste halfuur liet een gelijk opgaande en aantrekkelijke wedstrijd zien. In de 25e minuut een uitstekende mogelijkheid voor de gasten, maar het schot van Zweerink ging rakelings over het doel. Een actie van Strijker leverde de thuisploeg nog wel een corner op, maar bracht geen gevaar voor de gasten. Een schot van Hiemstra ging nog rakelings naast, zodat de groenwitten de nul nog konden vasthouden. Hierop volgde een countermogelijkheid voor Strijker, die de thuisploeg een corner opleverde. Even later opnieuw een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar een scrimmage voor de doellijn leverde niet de voorsprong op voor de ploeg van trainer Smid. In de 41e minuut dan toch eindelijk de verdiende voorsprong na een prachtige actie van Ronkes, die met een hakbal doelman Bangma verschalkte en De Weide op een 1-0 voorsprong zette.

Na de thee kwam de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar het schot van Strijker ging ruim over. De gelijkmaker voor de gasten was een cadeautje van de thuisploeg na een misser van Coulier (1-1). Daarna had Bosma voor De Weide nog een kans, maar de bal schampte de paal. De 1-2 voorsprong voor de gasten was een ongelukkig moment na een corner voor DZOH. Via de voet van Boughaleb ging de bal langs doelman Hemmes. In de 85e minuut nog een fraaie kans voor Greving op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging rakelings naast. De Weide kreeg deze middag echt te weinig en slaagt er nog niet in om uit de onderste regionen weg te komen. Volgende week wacht een uitduel bij The Knickerbockers.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting