← Vorige pagina
Wedstrijdverslag DKB - VV De Weide
12 maart 2023


VV De Weide neemt drie punten mee uit De Krim. Het werd uiteindelijk 1-2, een uitslag die na 45 minuten ook al op het scorebord stond.


Menig voetballer ging vrijdagavond met het idee naar bed dat hij zaterdag een dagje vrij zouden zijn, maar niets bleek minder waar. Vrijwilligers van DKB hadden de hele ochtend hun best gedaan om het veld sneeuwvrij te maken, waardoor de wedstrijd ‘gewoon’ door kon gaan. Het was dan ook de enige wedstrijd uit de derde klasse D die gespeeld werd. Hiervoor willen wij vanuit de Groenwitte kant ook onze dank uitspreken.

Om 15:00 uur floot scheidsrechter Assen voor het begin van de wedstrijd. Na twee minuten keek De Weide al tegen een 1-0 achterstand aan. Vanaf de zijkant werd een vrije bal scherp aangesneden en door een onfortuinlijk eigen doelpunt belandde de bal achter doelman Woldman. Lang heeft DKB niet van deze voorsprong kunnen genieten, want in de 8e minuut was de stand alweer 1-1. Na een pass van Luchtenberg, ontving Koekoek de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied. Waar de keeper een voorzet verwachtte, schoot Koekoek de bal keihard in de korte hoek en trok daarmee de stand gelijk. Vanaf dit moment had De Weide verre weg het betere van het spel. Het drukte DKB ver achteruit en speelde de bal rond in afwachting van een gaatje in de defensie van de ploeg uit De Krim. Met name Greving en Koekoek waren aan de zijkanten gevaarlijk door het benutten van hun snelheid. Het was aan De Weide te wijten dat de score niet uitgebreid werd. Na goede rush aan de linkerkant van Greving, kreeg hij de bal bij Koekoek. Hij omspeelde de keeper goed, maar zijn inzet ging helaas net voorlangs. Daarnaast was er nog een vrije bal van Coulier die op de paal belandde. Uiteindelijk werd het in de 42minuut toch 1-2. Morsink werd vrij gespeeld aan de rechterkant. Hij gaf een voorzet op Greving die hoog boven iedereen, inclusief de uitkomende keeper, uittorende en zo de bal in een leeg doel kon inkoppen. Hierdoor gingen de teams met een 1-2 stand de rust in.

In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld. De Weide was de betere ploeg en DKB kwam niet verder dan de lange bal. Het was jammer dat het overwicht in balbezit niet werd omgezet in doelpunten. Mede door slordigheden in de laatste pass werden er niet echt meer grote mogelijkheden gecreëerd door de Groenwitten. Invaller Fennema was nog dichtbij de 1-3, maar zijn inzet belandde op de lat/paal. DKB daarentegen creëerde niets en probeerde door de lange bal wat te forceren. Dit leidde echter niet tot paniek in de defensie van De Weide en zo werd de 1-2 over de streep getrokken.

Door deze overwinning heeft De Weide goed zaken gedaan in de ranglijst. Het zette DKB op vier punten en kan nu afwachten wat de andere ploegen doen. Volgende week speelt de Groenwitte formatie een thuiswedstrijd tegen SJS uit Stadskanaal. Aanvang is 15:00 uur, met na de wedstrijd livemuziek in de kantine.


De blindepoule is dit weekend helaas niet gevallen.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting