← Vorige pagina
Wedstrijdverslag VV De Weide - SV Borger
23 april 2023


De Weide herstelt zich goed na de nederlaag van vorige week en houdt de drie punten in Hoogeveen. Vooral in de eerste helft lieten de Groenwitten goed voetbal zien en dit legde de basis voor een verdiende 3-1 overwinning.

De vorige ontmoeting met de ploeg uit Borger eindigde in een 1-0 nederlaag voor De Weide. Het was dus zaak om zich te revancheren. Bovendien wil De Weide het gat op de ranglijst behouden en Borger niet dichterbij laten komen.

Pupil van de week was Ezra. Ezra gaf het goede voorbeeld aan het eerste elftal door een mooie goal te maken. Hierna kon scheidsrechter Pool fluiten voor het begin van de wedstrijd. Een stormachtig begin kunnen we wel zeggen. Want binnen de minuut opende Koekoek namens De Weide de score. Hij ontving de bal na een ingooi en draaide goed weg bij zijn tegenstander. Vervolgens dribbelde hij de 16-meter van Borger in, waar hem overigens geen strobreed in de weg werd gelegd, en kon hij in de korte hoek binnenschieten. De Weide speelde goed. Het voetbal was verzorgd en met name via de zijkanten was er continue dreiging. De 2-0 liet daarom ook niet lang op zich wachten. Via een vlotte combinatie op het middenveld kwam de bal bij Muysson. Hij probeerde Greving aan de linkerkant weg te steken, helaas was de bal niet helemaal op maat, maar Greving (de TGV aan de kant van De Weide) wist de bal alsnog op te pikken en kon zo doorstomen richting de goal van Borger. Met een goede voorzet bereikte Greving de geheel vrijstaande Koekoek, die de bal kon aannemen en met een subtiel puntertje de goalie van Borger verschalkte. Helaas kon De Weide niet lang van de 2-0 voorsprong genieten. De verdedigende organisatie was even niet aanwezig waarop de behendige spits van Borger diep gestuurd kon worden. Met een mooie passeerbeweging wipte hij langs de Groenwitte verdediging om vervolgens ook nog keeper Woldman uit te spelen. Woldman vloerde de aanvaller en hierdoor kreeg Borger een terechte penalty. De strafschop werd overtuigend binnengeschoten en zo stond het na 12 minuten 2-1. Even later werd de spits van Borger weer diep gestuurd en kon hij wederom op Woldman af. Echter, Woldman pareerde zijn inzet goed en zo bleef de voorsprong van 2-1 behouden. Aan de andere kant had De Weide ook nog mogelijkheden via Luchtenberg en Muysson. Helaas werd hier niet uit gescoord en kwam de eerste helft ten einde.

De Weide stelt zege veilig in de tweede helft

In een tweede helft die beduidend minder van niveau was, bleef de Groenwitte formatie wel doorgaan met het creëren van kansen. Dit resulteerde dan ook in de 3-1 van Luchtenberg in de 53e minuut. Buining had de bal op het middenveld en speelde Hoogendoorn in die de bal doorkaatste op Luchtenberg. Luchtenberg ontving de bal, zette zijn tegenstander op zij en rondde koeltjes af. Borger probeerde hierna iets te forceren met lange ballen, maar dit leidde niet tot hachelijke situaties rondom de goal van keeper Woldman. De Weide daarentegen sprong niet goed om met de ruimte en leek soms te gehaast te kiezen voor de diepteballen. Er waren nog goede mogelijkheden om tot kansen te komen. Helaas ontbrak het dan vaak aan de nauwkeurigheid bij de laatste pass. In de laatste paar minuten raakte Kikkert nog de lat na een voorzet van Luchtenberg en zo bleef de 3-1 op het scorebord staan en houdt De Weide de drie punten in Hoogeveen.

Een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Beek, waarbij het goede zaken doet op de ranglijst en ook nog eventueel zicht houdt op de derde periodetitel. Laat nou net de huidige koploper van de derde periode de tegenstander zijn van volgende week: Vitesse ’63. De ploeg uit Koekange is in uitermate goede doen, want de laatste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen. Dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Aftrap is volgende week 29 april om 14:30 op Sportpark Vitesse.

De blindepoule is gevallen op nummer 9. De winnaar is daarmee Frank Hoogendoorn geworden.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting