← Vorige pagina
Winsum VR1 - De Weide VR1
27 september 2021


Winsum VR1 – De Weide VR1
Competitiewedstrijd
Verslag door Stephanie Willemsen

De dames van de vv Weide laten voor het eerst van zich horen middels een vrije trap van Marjolein Korenhof. Ondanks haar meedogenloze schot zit de keepster van vv Winsum er goed bij. De kansen voor De Weide blijven komen als Raquel Moreno Galan en Amber Tjeerdsma na een mooie combinatie de bal bij Romy van der Eijk weten te krijgen. Helaas beloont het trio zichzelf niet en eindigt de bal net naast het doel.

Na 10 minuten laat vv Winsum van zich horen en met een lange bal die achter de verdediging van de Weide landt kan de aanvaller van vv Winsum alleen op keepster Stephanie Willemsen af. Ze weet de bal strak in de hoek van het doel te schieten, het staat 1-0 voor de thuisploeg.

De dames van de vv Weide geven niet op en proberen een antwoord te geven. Door een geweldige actie van Annemiek de Boed, Tjeerdsma en Van der Eijk komt de bal bij Elleke Snippe die 1 op 1 komt te staan met de keepster van vv Winsum maar zij weet de bal niet in het doel te werken. Ook Van Der Eijk krijgt nog een grote kans maar de aansluitingstreffer blijft nog op zich wachten.

In de 25ste minuut komt vv Winsum weer uit de hoek, na een bal herovering wordt er een mooie steekbal gegeven richting de voorhoede van vv Winsum die een schot richting het doel van Willemsen plaatst. Dit schot kan Willemsen nog redden maar weet de bal niet vast te houden waardoor het tweede doelpunt van vv Winsum valt door de rebound (2-0). Net voor rust was De Boed nog dichtbij een doelpunt maar zij ziet haar afstandsschot net over het doel gaan.

De Weide start de tweede helft scherp en Snippe weet direct de achterlijn te halen, ze bereikt Van Der Eijk bij de tweede paal. Helaas kan Van Der Eijk haar kans niet omzetten in een doelpunt.

In de 56ste minuut weten de dames van vv Winsum het klusje wel te klaren. Weer komt de aanvalster 1-op-1 met keepster Willemsen, ook dit keer weet zij het doel te vinden (3-0). Nog geen 10 minuten later is het een aanvaller vv Winsum die op komt via de zijlijn en middels een voorzet de spits bereikt. Willemsen let echter goed op en weet redding te brengen. Enkele minuten later is het dan wel raak, via een uitbraak maakt vv Winsum er 4-0 van.

De Weide blijft op zoek naar een doelpunt. Anouk Baas geeft in de 83ste minuut een mooie voorzet aan Snippe bij de tweede paal. Snippe schiet de bal richting het doel van vv Winsum maar de bal wil het net maar niet vinden en gaat via de keepster over de achterlijn.

De laatste actie van de dames uit Hoogeveen wordt gecreëerd door het zetten van druk op de speelster van vv Winsum. De bal weet de voeten van Baas te vinden die in een combinatie met Maura Dekker de bal bij Tjeerdsma brengt. Tjeerdsma schiet met een krachtig schot de bal net over het doel van de keepster van vv Winsum.

Na het eindsignaal gaan de dames van vv de Weide zonder punten en met huiswerk weer richting Hoogeveen om zich klaar te maken voor de Hoogeveense kraker tegen HZVV
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting