← Vorige pagina
Zevenklapper voor De Weide in bekerronde
15 november 2021


ZEVENKLAPPER VOOR DE WEIDE IN BEKERRONDE

De Weide heeft in de eerste knockout ronde van de bekercompetitie een uitstekende start gemaakt. In een thuisduel tegen zondag tweedeklasser WKE ’16 behaalden de groenwitten maar liefst een 7-2 zege.

Reeds in de zevende minuut kwam De Weide op voorsprong nadat Strijker een splijtende pass door het centrum gaf aan Joost Bosma. Deze schoot de bal prachtig achter een kansloze doelman Scholten. Even later kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding op Strijker. Opnieuw liet Bosma doelman Scholten volstrekt kansloos en zette De Weide op 2-0.

Even later een mogelijkheid voor de gasten. Het schot van Jochem Scholten was echter een prooi voor doelman Woldman. De spectaculaire openingsfase hield nog even aan toen in de 25e minuut Jochem Scholten de aansluittreffer scoorde voor de Emmer ploeg.

Na een prima aanval over de linkervleugel opnieuw een doelkans voor Bosma, maar nu spatte de bal vol op de lat. In de 34e minuut wel opnieuw een treffer voor Bosma, die een afgeslagen bal alsnog achter doelman Scholten schoot. De Weide hield het initiatief en de gasten konden enkel toezien. Het was opnieuw Bosma die bijna zijn vierde van de avond scoorde, maar de bal kon door de Emmer defensie deze maal worden gekeerd. In de 40e minuut kwam De Weide na een prima aanval via Strijker op een riante 4-1 voorsprong. Na de thee kwamen de groenwitten via een prachtig diagonaal ingeschoten bal van Strijker op 5-1. De koek voor de groenwitten was nog niet op want in de 59e minuut was het Milan Ronkes die de 6-1 binnen schoot na een assist van Strijker. De 7-1 kwam ook voorbij en deze maal was het Roan Koekoek die de bal in de verre hoek schoot en daarbij doelman Scholten opnieuw kansloos liet. In de slotfase waren het Tijmen Blankestijn en Daan den Hartog die beiden hun debuut in het eerste elftal mochten maken. Het slotakkoord deze avond was voor de gasten.

In de 83minuut was het Wessels die de 7-2 op het scorebord liet zetten.
v.v. de Weide
Elbe 1
7908 HB Hoogeveen

Tel. 0528-275361

hosting